Rijtechnische problemen

Steigeren, bokken, staken of met de staart zwiepen? Rijtechnische problemen kunnen diverse, zowel lichamelijk als niet-lichamelijke, oorzaken hebben. Een team van specialisten uit de Heelkunde, Inwendige ziekten en Diagnostische Beeldvorming werken samen om een paard met rijtechnische problemen zo goed mogelijk te onderzoeken. Soms zijn deze specialisten inderdaad in staat om bij het vaststellen van een lichamelijke oorzaak, het probleem te verhelpen. In andere gevallen kan onderzoek door een gedragsspecialist of een instructeur die zich heeft toegelegd op paarden met rijproblemen u verder helpen.

Als u denkt dat er sprake is van een rijtechnisch probleem als gevolg van een aandoening aan het bewegingsstelsel kunt u hiervoor terecht bij het onderdeel Orthopedie (Bewegingsstelsel) van de Universiteitskliniek voor Paarden.

Als u denkt dat mogelijk een spierprobleem of een probleem van het zenuwstelsel speelt kunt u terecht bij de afdeling Inwendige Ziekten van de Universiteitskliniek voor Paarden.

Lees meer over: