Gedragsproblemen bij gezelschapsdieren

  1. Wat zijn gedragsproblemen?
  2. Onderzoek en behandeling
  3. Meer weten?

Waarom de Gedragskliniek voor Dieren?

Gedragsproblemen zijn voor eigenaren de voornaamste reden om hun huisdier weg te doen. Natuurlijk zijn gedragsproblemen erg vervelend, maar er is meestal wel iets aan te doen. U bent daarvoor bij de Gedragskliniek aan het juiste adres.

Bij de behandeling van gedragsproblemen door de Gedragskliniek voor Dieren wordt de deskundigheid van dierenartsen, gedragsbiologen en een psycholoog gecombineerd. Door de krachten te bundelen kan het probleemgedrag worden belicht uit zowel de kant van het dier, de eigenaar als vanuit diergeneeskundig oogpunt, waardoor er een passende behandeling kan worden ingesteld.

Onderzoek

Door de faculteit Diergeneeskunde en de medewerkers van de Gedragskliniek voor Dieren wordt veel onderzoek gedaan naar gedrag en gedragsproblemen van dieren. Zo wordt er onder andere onderzoek gedaan naar verenplukken bij papegaaien en de behandeling en preventie hiervan, maar ook naar bijvoorbeeld verlatingsangst bij honden. Nieuwe ontwikkelingen kunnen we op die manier direct toepassen bij de behandeling van gedrag-gerelateerde problemen

Met trots op het uitkomen van het Diergeneeskundig Memorandum eerder dit jaar. Het Diergeneeskundig Memorandum (nummer 2, 2019) is een praktische handleiding en een naslagwerk over gedragsproblemen bij de hond met handige tips over de aanpak van de gedragsanamnese, gedragsdiagnostiek en oplossingsrichtingen. Geïnteresseerd? Zie dan de website van het Diergeneeskundig Memorandum voor bestelinformatie.

Meer lezen?

Meer gedetailleerde informatie vindt u in onze infobrief voor dierenartsen en de bijbehorende literatuurlijsten:

Bij een bezoek

Waarmee moet u rekening houden voor, tijdens en na een bezoek aan ons dierenziekenhuis?