Hartritmestoornis (aritmie)

  1. Ziektebeeld
  2. Diagnose en behandeling
  3. Meer weten?

Cardioloog–specialisten

De cardiologen van de Universiteitskliniek voor Gezelschapsdieren kunnen verschillende aandoeningen aan het hart behandelen. Elke patiënt is uniek en vereist dus maatwerk van de specialist. Omdat de cardiologen bovendien elke patiënt van begin tot einde zelf behandelen, is de beste zorg gegarandeerd.

Voor de behandeling van hartritmestoornissen kunt u terecht bij de afdeling Cardiologie-Pulmonologie van de Universiteitskliniek voor Gezelschapsdieren.

De dierenarts-cardiologen van de UKG zijn op dit moment de enige gediplomeerde cardioloog-specialisten in Nederland. Wilt u meer weten over de vaardigheden en opleiding van een Europees erkend (ECVIM) cardioloog-specialist? Kijk dan op www.ecvim-ca.org.

Radiofrequentieablatie

Radiofrequentieablatie; wegbranden van een stuk weefsel met behulp van radio-energiesignalen, is een behandelwijze voor aritmieën bij honden die zelden nodig is. Deze ingreep wordt in Europa door slechts één dierenarts-cardioloog uitgevoerd, en wel bij een dierenkliniek in Noord-Italië. Indien nodig kunnen wij u voor deze behandeling verwijzen naar deze dierenkliniek.

Digoxine

Digoxine is een geneesmiddel dat in de diergeneeskunde vooral gebruikt wordt  bij honden met atriumfibrillatie; trillen van de hartboezem. Atriumfibrilleren is een hartritmestoornis waarbij het hart onregelmatig en meestal ook te snel klopt. Lees meer over digoxine.

Bij een bezoek

Waarmee moet u rekening houden voor, tijdens en na een bezoek aan ons dierenziekenhuis?