Spoedgevallen bij een paard, pony of ezel

Via uw eigen dierenarts

  1. Neem contact op met uw eigen dierenarts. Deze biedt u de eerste hulp en beoordeelt of verwijzing noodzakelijk is.
  2. Indien noodzakelijk, verwijst uw dierenarts u rechtstreeks door naar de juiste afdeling van de Universiteitskliniek voor Paarden. Uw dierenarts is op de hoogte van onze spoednummers tijdens en buiten werktijd.
  3. Uw dierenarts neemt contact op met de Universiteitskliniek voor Paarden en maakt voor u de afspraak. Uw dierenarts vertelt u wat is afgesproken en geeft u eventueel een verwijsbrief mee.
  4. U komt direct of op het afgesproken moment met uw paard of pony naar de Universiteitskliniek voor Paarden.
  5. Bij binnenkomst meldt u zich met spoed bij de patiëntenadministratie, waarna u direct verder wordt geholpen. Komt u 's avonds of in het weekend, volg dan de instructies bij de hoofdingang.
  6. In het voorjaar organiseren wij een aparte 24-uurs opvang voor zieke en zwakke veulens door de Veulenbrigade. Ook hierin kan uw dierenarts u adviseren.


Meer informatie:
Universiteitskliniek voor Paarden
Veulenbrigade
Contact en Route

Behandeling door de Ambulante Kliniek voor Paarden (alleen voor klanten van deze kliniek) of in het geval uw eigen dierenarts niet bereikbaar is:

  1. U belt de Ambulante Kliniek voor Paarden op: 030 - 253 4240.
  2. Een dierenarts van de Ambulante Kliniek voor Paarden komt direct of op het afgesproken moment naar de locatie van uw paard of pony toe.
  3. Indien noodzakelijk, kan de dierenarts van de Ambulante Kliniek voor Paard u verwijzen naar de Universiteitskliniek voor Paarden voor speciale zorg.


Meer informatie:
Ambulante Kliniek voor Paarden
Contact en Route

* De Ambulante Kliniek voor Paarden werkt uitsluitend voor klanten die een paard hebben staan in de regio rond de faculteit en verschillende gemeenten rondom Utrecht.

Uitrijgebied AKP

Uitrijgebied AKP