Patiënt van de maand: hondje Google

Hondje Google, een Maltezer/Shih Tzu-kruising, was pas 6 jaar oud toen hij ineens door zijn poten zakte. Eigenaresse Betty van ’t Klooster liet hem meteen onderzoeken door haar eigen dierenarts, die de symptomen van Google zo ernstig vond dat hij hem met spoed doorverwees naar de Universiteitskliniek voor Gezelschapsdieren. 

Onderzoek in Utrecht wees uit dat Google een acute rughernia had waaraan hij meteen geopereerd zou moeten worden. Diezelfde middag nog lag Google op de operatietafel. Al tijdens de operatie werd duidelijk dat Google een zeer ernstige hernia had opgelopen. Wat de uiteindelijke blijvende schade aan Google’s zenuwstelsel zou zijn, was moeilijk te bepalen maar zeker was dat de revalidatie langdurig zou zijn. De artsen verwachtten dat zijn herstel wel een jaar in beslag zou kunnen nemen. 

Lees hier hoe het nu met Google gaat.