Zeg eens Aaaa

Tandheelkunde nieuwsbeeld

Werd vroeger vrij makkelijk de trektang ter hand genomen bij gebitsproblemen, tegenwoordig zoeken dierenartsen vaker naar manieren om tanden en kiezen te behouden. Moet er toch een kies uit, dan zijn er nieuwe technieken die minder ingrijpend zijn voor het paard.

"Wortelkanaalbehandelingen zijn bij paarden niet heel vaak nodig. Een tandprobleem dat Hanneke Hermans, specialist Chirurgie bij de Universiteitskliniek Utrecht, en haar collega Aukje van Sommeren, dierenarts bij de Ambulante Kliniek, tegenwoordig wel veel zien, is EOTRH (Equine odontoclastic tooth resorption and hypercementosis".

Het bovenstaande is afkomstig uit de novembereditie van het tijdschrift Hoefslag, lees hier het volledige artikel.

Vanaf volgend jaar biedt de faculteit Diergeneeskunde van de Universiteit Utrecht de mogelijkheid om een paard staand door de CT-scan te laten gaan. Uw paard hoeft dan niet meer onder narcose, maar kan met een klein roesje staand door de CT om een eventueel tandprobleem te kunnen diagnosticeren. Voor meer informatie over diagnostische beeldvorming, zoals een CT-scan, zie de afdeling Diagnostische Beeldvorming.

Mocht u meer informatie willen over het behandelen van gebitsproblemen bij uw paard, kijk dan voor meer informatie bij de afdeling Tandheelkunde.