De Gedragskliniek voor Dieren behandelt gedragsproblemen bij honden, katten en papegaaien.
Het team bestaat uit gedragsbiologen, dierenartsen en een psycholoog. Dankzij deze unieke samenwerking kunnen alle aspecten van het gedragsprobleem onderzocht worden en kan een goede diagnose gesteld worden.

Soms is er een verband tussen gedragsaandoeningen en andere ziekteprocessen, zoals problemen met de huid of de gewrichten. Alleen door een gecombineerde diergeneeskundige en gedragstherapeutische aanpak kunnen gedragsproblemen goed behandeld worden.

Uiteindelijk krijgt u een behandelplan dat specifiek op uw dier is afgestemd. Voorgeschreven medicijnen kunt u meteen ophalen bij onze apotheek.

Waarvoor kunt u met uw huisdier bij ons terecht?

De volgende problemen zouden een reden kunnen zijn voor een bezoek aan de Gedragskliniek voor Dieren:

  • onnatuurlijke angst of agressie in bepaalde situaties
  • depressie-achtige verschijnselen
  • binnenshuis urineren
  • hyperactiviteit
  • dementiegerelateerde problemen
  • verenplukken of overmatig seksueel gedrag (bij papegaaien)

Lees meer over veel voorkomende gedragsproblemen en onze behandelwijzen.

Bij een bezoek aan de afdeling

Algemene informatie over het maken van afspraken, de voorbereiding van uw bezoek, de gang van zaken bij een consult etc. vindt u op de pagina ‘Een bezoek aan de Gedragskliniek voor Dieren'.

Informatie voor dierenartsen

Deze website is in eerste instantie bedoeld voor diereigenaren. Bent u dierenarts? Zie dan de website van de faculteit Diergeneeskunde voor meer informatie.

Let op 

Bij de Gedragskliniek voor Dieren kunt u met uw hond of kat terecht voor diagnose, behandeling en adviezen bij probleemgedrag.  

In de Gedragskliniek voor Dieren worden geen risicoanalyses of gedragstesten in het kader van een risicoanalyse uitgevoerd in het geval van bijtincidenten en/of aanlijn- en muilkorfgebod.  

Het Assessmentteam Universiteit Utrecht maakt risicoanalyses (en nemen daarbij o.a. ook een gedragstest af) in opdracht van gemeenten en het openbaar ministerie. Meer informatie omtrent de procedure bij bijtincidenten vindt u hier

Dan informeren wij u graag verder op de website van de faculteit Diergeneeskunde.